En sten har fallit från mina axlar.

Idag vaknar jag upp till en ny dag. En dag där jag inte behöver fundera eller på något sätt känna en klump i magen eller på mina axlar. Och det är egentligen ganska konstig att man känner så när man inte fått något som man vill jobba med.

 

Men när funderingarna på om man skall ta jobbet eller inte går och gnager en varje dag i flera veckors tid då känns det ganska skönt när allt är klart. Nu är det bara upp till mig om jag vill fortsätta på vikariat eller om jag vill gå vidare inom företagen som jag egentligen är anställd av eller om jag vill pröva mina vingar någon annanstans.

 

Jag kan just nu bara känna en enorm frihet och glädje. Jag är glad för min kollega som fick jobbet och jag är glad att jag inte behövde ta något beslut. Och friheten att nu kunna bestämma vad jag själv vill är helt enorm. Men nu får jag sluta och babbla om detta eftersom vi har ett kallas i dag och ett kalas i morgon att planera och iordningställa. Men nu skall det bli bättre uppdateringar på bloggen. 

MTR

Det är en spännande tid som kommer att möta järnvägen under 2014. Iallafall för dem som reser mellan Göteborg – Stockholm eller omvänt. Det kommer in två nya operatörer som kommer ställa till stora problem för stora SJ.

Störst kommer troligtvis ett företag som MTR skapa. Företaget driver Stockholms tunnelbana med framgång och har den kinesiska staten bakom sig i målet att bli världens bästa tågbolag. Och jag tror att om man bara ger dem lite tid så kommer dem lyckas. Kanske inte på en 5 års period men, det känns intressant att dem ändå har ambitionen att bli något riktigt stort.

Det är nog många som är nyfikna på denna stora utmanare och vad dem kommer att erbjuda. Något nytt men ändå på ett beprövat sätt kommer det nog bli. Så hur många av er kommer prova ett nytt sätt att resa? Jag lovar att jag kommer att vara en av dem iallafall.

Vill du läsa mer kolla in här

Tips....

Jag måste bara få tipsa er om en sak. Det handlar om en whisky. Det var ju ett tag sedan som jag gjorde det.


TALISKER

 


Denna whiskyn är en av dem godaste som jag druckit på ett tag. Det handlar om en rökig whisky som påminner om dem allra rökigaste sorterna men en betydligt mjukare karaktär. Vid köp av denna whisky så kommer du verkligen inte bli besviken om du gillar rökiga whisky. Denna whisky kostar 409 kr på systembolaget och har artikelnummer 411.

Idag är inte vilken dag som helst....

Idag är inge vanlig idag. Idag är nämligen sonens födelsedag. Känns lite konstigt men han är redan 8 år och han kommer bara bli äldre. Jag hoppas nu han får en bra födelsedag när han orkat sig till skolan. Men han älskar ju skolan så det blir nog inget problem.

På jobbet är de som vanligt. Vakanser och vakanser och sedan lite sjukskrivningar och andra problem som man inte kan göra något åt. Men jag får se det positivt. Jag får i alla fall gratis kaffe och bulle på jobbet. Detta eftersom en kollega till mig tydligen fyller år på samma dag som min son. Men gratis är gott har jag hört.

Skall ju i väg och hämta sonens julklapp. Vet inte hur jag skall lyckas gömma den för honom bara. Får se om grannen har en möjlighet att husera den fram till jul.

Det kan bara vara en ....

Den här fina bilen såg vi när vi var i danmark under helgen, den stod parkerad utanför våran stuga i Rödby, Lalandia. Det som tillhör den här bilen är att den har ögonfransar fram och bak. Den har rosa aliminiumfälgar samt en rosa spoiler. 
 
Som vår granne påpekade den som äger denna bilen måste vara väldigt inne i, barnserien Rorri. Denna bilen är väldigt lik den kvinliga bilen i serien.
 
Jag tycker hursomhelst att det var eb untressant bild och ville gärna delge er med denna bild. 

Suck..

Då har vardagen infunnit sig igen. Efter en tid med strul och ett liv utan liv. Man stressar från det ena till det andra. Och det känns som det aldrig kommer ta slut. Och man vet inte i vilken ände som man skall börja.
Just nu hoppas jag mest på att allt skall ta slut. Min kära son kom just på att igår att det var en månad kvar till jul. Just nu vill jag skita i allt som har med jul och äta pizza eller något annat fint till middag

Hjärnan är helt slut.

Är inne på den andra nattens jobb. Fast det skulle varit den först. Fick ju liksom gå in och hjälpa mina kollegor med att sitta natten igår också. men var är dem när jag behöver hälp?
 
Jo då ligger dem hemma och sover. Känns som min kropp går på avslappning och min hjärna på hög varav. Känns som om amn inte får en lugn stund förutom när går på toa så kommer jag inte komma i från det här bygget i ett stycke. 
 
Men visst finns det säkert dem som har det värre än mig. Men det är lite läskigt att tänka på vad som egentligen kunde ha hänt om tåget hade varit lite tidigare eller senare. Då hade det kunna få riktigt stora konsekvenser. 

U-17


Huset

Jag blir så fruktansvärt glad. Nu när fotbolls VM för 17åringar är slut. Egentligen inte för att det är slut utan att vi har fått chansen att se framtidens stjärnor. Dem som de kommande åren kommer att växa till att bli de stora stjärnorna.

Men att se det svenska laget med sina så kallade icke stjärnor visa klass mot lag och länder med större stjärnor och större möjligheter var en helt unik känsla. Jag hoppas att dem här spelarna nu verkligen får chansen i sina klubblag. För låter vi dem få chansen och bygga upp rutin med att spela A-lags spel. Sedan att en svensk spelare vinner skytteligan i ett VM kommer det att hända någon gång i framtiden. Jag skulle inte tro det.

Jag tror att många av spelarna går ljus framtid till mötes, en av dessa är Vladimir Berisha. En måltjuv med spelsinne som liknar en annan stor spelare. Med en helt annan attityd både på och off plan. Självklart är detta något som man verkligen kan hoppas. Och fortsätter dessa spelare att utvecklas kan framtiden för det svenska landslaget bli ett trevligt nöje att följa.

Morgonens strider

Morgon började med ett ryck redan 02:48. Detta genom att sonen kom in och sa att han drömde mardrömmar. Och innan jag förstod vad som hade hänt, så tror jag att jag har försovigt mig. Men han kommer upp i sängen och alla somnar om igen.
<br>
En timme senare ringer klockan då är det dags att gå upp på riktigt. Inte för att jag anser att man är människa kl 03:57 på morgon. Men sakta börjar nu kroppen vakna till liv och jag känner mig trött som ett as men kroppen är vaken. Detta är mer ett tillstånd av vakenhet som beror på de 3 koppar kaffe som redan har hunnits med.
<br>
Så nu väntar vi med spänning med vad jobbet har att erbjuda en måndag som denna !

Inkopplad...

Då var man inkopplad till jobbet igen.  Man var bara hemma en snabbis och tittade på kudden och sedan var de bara att inställa sig på jobbet igen. Men vad skall man göra man har ju jobb helg och då är det bara bita i det sura äpplet och jobbat.


Men dagar som denna hade jag mer än gärna legat kvar i sängen. Kroppen gör ont, själen värker och lägg till detta att utanför lägenheten regnar det och blåser som satan. Bara krypa ner djupare under täcket och somna om. Visst hade det varit underbart. Men man kan ju inte få allt här i livet även om man önskar detta.


Så nu när man är inkopplad på jobbet så får vi se vad dagen har att erbjuda. Men det enda som jag med säkerhet kan säga att den kommer inte vara lika som gårdagen. För på detta jobb är inte den ena dagen den andra lik. Och det är bara att acceptera.


Man får hoppas att det kommer finnas tid för att dricka lite kaffe också. Just nu letar mina kollegor efter ett batteri som har försvunnit. Och det borde inte vara så svårt att hitta med tanke på att batteriet väger ca 80 kg. Med detta sagt så kan det ju inte vara den minsta storleken på det.


Sitter här och funderar på vad som egentligen hände igår kväll och natt. Allt från gårdagen bara snurrar runt i skallen och vill verkligen inte komma till någon rät sida. Får helt enkelt fortsätta försöka få en rät sida på det hela.

Pengar är livet ?

Är pengar grunden till livet eller är det det onda som skapar problem i livet. Jag kan inte avgöra vad som egentligen är meningen med pengar mer än att du måste ha dem. Så nu ber jag er gärna klicka på dem här länkarna.
 
  • Ellos är ett ställe med kläder för vem som helst till ok priser.
  • Laredoute är också ett ställe med kläder som passar dem flesta till bra priser
  • Footway skobutik på nätet med bra priser och utbud.

Ännu en sömnlös natt

Då var klockan snart åtta och det börjar bli dag igen. Natten har varit helt förfärlig med minimalt med sömn. Man känner i kroppen att det börjar bli slitsamt att ligga på ungefär 2-3 timmars sömn per natt. Vilket jag har gjort dem senaste 3 veckorna. Jag ligger och funderar och vrider och vänder mig. Men oftast är det funderinger på saker som jag som person inte kan göra något åt.

 

Som i natt låg och funderade på hur jag och min son skulle reagera om hans mamma gick bort. Hur skulle jag kunna klara av att ta hand om honom själv. Och hur skulle han bli förändrad som person då han och hans mamma har ett väldigt nära liv. Jag tror att dem skulle klara sig väldigt bra och han skulle växa upp och bli en bra och stark kille med intresse för det kulturella och vara nyfiken på vad livet har att erbjuda.

 

När jag tänker på framtiden och honom i samma mening blir jag aningen rädd för jag vet inte var vi och vårt samhälle är på väg. Ena stunden är jag väldigt glad att vi bor i Sverige som nästan känns som en liten skyddad verkstad jämfört med andra länder. Men sedan händer det något som gör att man inser att det som händer här inte är så annorlunda. Som till exempel när kommer Sverige ha sin första skol massaker. Jag tror inte att den år många år bort. Världen blir tuffare och tuffare och man kan inte skydda sig mot allt även hur mycket man än försöker.

 

Så summan av mina tankar som jag haft under natten är, lev nu och försök njuta av livet medans det finns och försök att inte hänga upp dig på saker som du ändå inte kan göra något åt. 

Hur står det till....

Idag är det den 6 november och det börjar sakta men säkert närma sig den perioden under året då ens barn börjar bli mer och mer krävande. Alltså julen om ni inte förstod det. Inte sagt att min son kräver mycket men det går nog inte en dag utan att han säger, detta kommer jag önskar jag mig. Detta vill jag ha. Och mitt naturliga svar på detta är du får skriva upp det på önskelistan.
<br>
Och detta har accepterat med hull och hår. Och det känns väldigt bra. Men jag förstår att de kan vara jobbigt för dem föräldrar som inte har det lika lätt som vi.
<br>
Men på senare år har jag insett en ganska intressant sak och det är att jag skriver något informell men ändå skriver jag en önskelista över vad jag önskar mig i julklapp. Det känns lite barnsligt men jag är inte mer vuxen än så där. Så frågan är vad kommer jag att önska mig i julklapp. Jag tror i alla fall i år kommer jag önska mig något tekniskt. Men vi får se. Det kommer en liten uppdatering med önskelistan i ett senare inlägg i månaden.

Film

Please watch the movie

Lite uppdatering

Jag tänkte bara göra en liten uppdatering ang. mina inkomster. Det går väl sakta men säkert framåt men jag lär inte bli miljonär i morgon. Om inget konstigt händer. Jag startade bloggen den 4 Oktober och då var kontot på 0 kr och i dag den 8 November står kontot på 22 kr. Så på lite mer än en månad så har jag "tjänat" 22 kr. Jag har väl en liten förhoppning på att det kommer öka lite mer inom kort men man vet ju aldrig.

Komplett - Vad har hänt

 
Jag har alltid varit ett fan av Komplett.se men har insett att det företaget har ett problem med sin attityd mot sina kunder. Har haft enormt bra relation med detta företag under många år. Men nu känns det som relationen helt beror på vem som sitter på supporten. Vissa gånger är dem hur hjälpsamma som helst vissa gånger är det som att prata med en mur.

Jag tror att en del av deras problem ligger i att dem har vuxit sig stora alldeles för fort. Och sedan har inte deras support avdelning fått stryka på på foten. Men dem är fortfarande OK och ett företag som jag känner förtroende för.
 
 

Då var det dags att jobba idag

Klockan ringde 03:57 och det var dags att gå upp. Det var ingen rolig känsla men det var det som man måste göra för att göra lön för brödfödan. Men än så länge har inte det infunnit sig någon form av morgonkänsla. Men de kommer väl. Kroppen är som en ledbruten skelettansamling och vill verkligen inte funka idag. Men man får göra det bästa av situationen.

Dags för ridning!

Då var det dags för sonens favorit grej. Ridningen, man kan undra var han fått det intresset ifrån. Med tanke på att jag aldrig ridit och mamma är tok allergisk. Men jag är glad att han älskar att rida då det givit honom ett större självförtroende.



Sponsrat inlägg

 
Jag vill bara tipsa om cdon. Jag kan bara säga att jag har aldrig upplevt dem problemet som flera av dem andra som rejtat.

Jag har alltid fått hjälp inom 14 timmar. Visst är dem lite svåra och bökiga att få tag i men när jag väl får tag i dem så är dem alltid trevliga och hjälpsamma.

Sedan att dem har ett bra utbud och bra priser gör inte saken bättre.
 
 

Lite lek med kameran

Hej då var det morgon igen och man är på väg till jobbet. Varför inte passa på med att leka lite med funktioner som finns på mobilen. Kankse inte blev den mest högkvaliitativa bilden någonsin men det gav mig iallafall något att göra så här vi halv sex på morgonen.
 
 

Sponsrad video: Har du också tröttnat på dyr- TV?

"Detta är ett sponsrat inlägg" 
 
Är du som jag lika rädd när räkningen för din digitala tv kommer. Då finns det ett nytt sätt att få tilltång till en stor mängd kanaler till ett av marknadens bästa priser.  Det enda som du behöver är att du har en fast internet uppkoppling, inga boxar eller andra kablar.. Och vad kostar detta. Jo du betalar endast 99 kr per månad för hela 38 kanaler.

Du kommer kunna titta var du vill och hur du vill. På dator eller på din tv. Så för mig är valet ganska enkelt. Jag kommer att bli en av deras kunder inom kort. Vad har du att förlora, inget. Det enda du har att vinna är att få fler kanaler till ett lägre pris.  Och när dem inte heller har någon bindningstid utan man kan när som helst kan avsluta sitt abonnemang. Så vad tvekar du på gå in på Magine och bli kund idag.

Men om du fortfarande tvekar ta då en titt på filmen. Och alla dina tveksamheter kommer vara bort blåsta och du kommer med glädje bli kund hos Magine

 
 

Tar av hatten.

Satt och tittade på U-17 VM och blev inte förvånad när Sverige förlorade mot Nigeria. Men den prestation som detta svenska landslag har gjort är  helt unik. Det var första gången som Sverige spelade i ett U-17 VM så man trodde att dem skulle bli ett av lagen som alla skulle leka med. 
 
Men Roland Andersson och hans gäng visade var skåpet skulle stå och gick till semifinal och spelade en helt okey match. Fick desvärre inte med sig resultat på dem chanserna man hade och då blir man lätt straffat av lag som Nigeria. Nu blir det istället en final mellan Nigeria och Mexiko. Dem enda länderna som Sverige förlorade mot i tuneringen och det känns helt okey.
 
Nu skall Sverige spela en brons match mot Argentina och detta kommer inte bli någon lätt macth då Argentina är ett av dem mest talangfulla lag som är med i turneringen. 
 
Jag tror dock att Sverige är lite för svaga för att ge Argentina en match jag, Jag tippar ett resultat på 3-1 till Argentina.

Påväg!



Då var det ny vecka och nya utmaningar. Bara hoppas man kan tackla utmaningarna. För det är ju dem som får mig att gå till jobbet. Då ingen vecka är den andra lik.

Strul

Det blev inga bilder igår från provsmakning, detta på grund av tekniskt strul. Synd att jag inte kunde ger lite inside information. Men det var i allafall provsmakning av färdigrätter, potatismos och köttbullar.
 
Det var gott men inte riktigt min smak. Men fick ju 250 kr för att smaka lite mat.....

Provsmakning?

Då var det dags igen. Provsmakning hos Sik, bilder och kommentarer kommer senare. Men idag är det färdigrätter som skall provas . Undra vad de blir idag.

Sammanfattning av höstlovet

Här kommer en liten sammanfattning av vad man har gjort med sonen under hans höstlov nu när han är tillbaka i skolan. Till hans glädje med tanke att han gick till skolan en kvart förtidigt.
 
Lördag

Detta  var första dagen på lovet och den startade med en grabbfrukost och prova på dans , dag ett.
 
Söndag
 
Detta var dag två av prova på dansen. Han var helt bestört över att inte få dansa mer. Vad skall man säga ....
 
Måndag
 
En fika dag med bästa kompisen. Och sedan var det ju utklädningsdag på Göteborgs Operan.
 
 
Tisdag
 
En enkel lekdag med bästa kompisen och grannen.
 
Onsdag
 
Ytterligaren en lekdag med utelek och blöta kläder som följd.
 
Torsdag
 
Skulle vara ridning, men efter sonens val blev det en städdag. Men lika glad var han för det.
 
Fredag
 
Kompisen sover över, lite fredagsmys och massa lek.
 
Lördag
 
Kompisen sover över och lite godis och tacos och annat mys med barnen.
 
Söndag
 
Det blev ett besök i gårda hallen för att se på spårvagnar och sedan blev det fika med gamla kompisar och deras barn hemma. Kvällen slutade med mat och mys med en ensam liten kille.

Lite bilder från går dagen...

Här kommer lite bilder som togs under gårdagens besök i gårda hallen i Göteborg. Det var en trevligt lite tillställning där dem öppnade för allmänheten och visade vad dem höll på.









Nörd eller bara intresserad

Då var det dags för sista dagen på höstlovet, för grabben. Vilket skall bli skönt med lite rutiner i hans liv igen. Det vill säga alla hans fritidsaktiviteter startar ju upp igen., Det handlar om simning, ridning, teater och dans. Skall som sagt bli skönt med lite rutiner.
 
Men först är det dags för lite annat av intresse. Det blir ett besök hos Göteborgsspårvagnssällskap. Dem öppnar sin gamla vagnhall för besökare och man får se hur spårvagnarna såg ut förr fram tills idag.Jag vet inte om man skall kalla det nörderier eller bara intresse. Men jag blir iallafall som barn på nytt när jag kommer in där.
 
Sedan är det sista dagen med kompisen innan hon skall hem till sina föräldrar. Jag tror faktiskt att han tycker det skall bli skönt eftersom han får tillbaka sitt space, sina grejor och kan göra lite mer vad han vill..
 
Jag skall försöka göra en sammanfattning av hans lov sedan 

Stora planer....

med små människor ...
 
Det är det enda som händer idag. Idag är det mycket som händer för sonen och hans kompis som sover över. Känns som det kan bli en dos av uttråkning för oss vuxna. Men vad skall man säga.
 
Det är lättare attt acceptera att jag som vuxen är uttråkad än när ens barn kommer och säger att dem vill hitta på något och alla förslag man ger honom är antingen tråkiga eller bara inte coola nog. Kommer då fram till att han antingen får gå in på sitt rum och leka eller att han får titta på tv. 
 
Då väljer han att vara på sitt rum och någon timme senare får man en utskällning av honom för att man inte har städat hans rum när har har lekt färdigt där.
 
Men sonen fortsätter ju att förbrylla mig ibland. I torsdags hade han två val. Antingen åker vi och rider som han älskar eller så stannar vi hemma och städar för att vi skulle få gäster. Och han är ingen person som städar självmant.Men denna dag sa han 
 
- Pappa jag vill vara hemma och städa. Jag orkar egentligen inte städa men jag orkar heller inte rida. Så då väljer jag att jag städar istället, går det bra ?
 
Detta var sonens exakta ord och jag blev så överrumplad att jag inte visste vad jag skulle säga. Men vi var iallafall hemma och städade den dagen..

Vardags lyx

Hej

Tänkte på en sak, reklamen säger att man skall dricka Norrlands guld om man vill vara sig själv för en stund. Och det må ju vara sant. Men jag har hittat ett ställe där man också kan fly vardagen och bara slappna av och bli omhändertagen.

Det handlar varken om något spa eller någon resa till Thailand eller liknande det handlar om att gå till en frisör. Och inte vilken frisör som helst det handlar om en frisör i Malmö. Som heter Salong Malmö. Hit går man när man vill fly vardagen och bara vill rå om sig själv. Du tillsammans med salongens frisörer skapar en njutbar stund och allt för att båda parter skall bli nöjda.

Med ledord som kvalitet och service driver man företaget framåt. Vilket dem flesta säger sig göra. Men här har man verkligen lyckats.

Dem fick mig som kund att känna mig speciell och lät det tar tid. Kändes som att de vill lära känna mig och mitt hår. Allt för att ge absolut bästa servicen. Och detta är en kunskap som man inte skall ta lätt på. Jag önskar att alla frisörer i Sverige kunde vara så men så är de verkligen inte. Själv har jag bara mött det hos ett fåtal frisörer och då har det ofta handlat om så kallade high-end frisörer som det kostar skjortan att gå och fixa sig. Men hos Salong Malmö får jag samma service och samma välkomnande fast till ett pris som egentligen vem som helst kan betala.

Så nu finns det inga ursäkter att inte fly vardagen utan ge dem nu en chans och unna dig lite vardagslyx och en chans att fly vardagen så kom och besök bra frisör malmö.

Morgonstund har guld i mun?

Go morrron 
 
Då har man ytterligaren en spännande dag frammför sig i sitt liv. Ojj vilket spännande liv som jag lever. Nope men man får göra det bästa av situationen. Nu sitter man här fram för burken och skriver igen. Morgonens bestyr är avklarade.
 
Frukost till sonen och hans kompis som sover över under helgen. Skall bli spännannde och e om dem kommer överrens under hela helgen. För en gång skull tror jag faktikst att dem kommer vara det. Skulle det bli tjafs så är det för att dem gillar varandra. Det beter sig nämligen som ett gammalt gift par.
 
Att koka kaffe och göra frukost till mig. Som i dag är så lyxig som en kaffe och mackor med salami. Inget av det nyttigaste som jag ätit. Måste börja tänka på vad jag stoppar i mig. Nu när jag skall börja träna. Inte för att jag kommer gå på någon som helst diet. Utan jag kommer äta det jag vill men , det gäller ändå tänka på vad man äter.
 
Snart är det dags att göra sina uppstrarts grejor som börjar ge betalt. Och förhoppningsvis kommer det generera i lite pengar snart också.
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus