REJTA

 
 
Att en byggnad av dess storlek kan vara så lugn och harmonisk. Det känns som man får sinnesfrid av att bara besöka operan. Utan att egentligen behöva vara där.
 
 

Ett smidiigt sätt att spara både tid och pengar i din vardag är att titta in på sidan rejta.se så man inte köper grisen i säcken.

Bloggerfy

Det känns lite konstigt att skriva inlägg som man eventuellt som kan ge mig pengar. Det känns som sagt konstigt. Men när jag fick idén så hittade jag egentligen bara en sida som kunde erbjuda mig att skriva sådana inlägg och det var Bloggerfy. Det är en svensk sida som erbjuder dig att tjäna pengar egentligen hur lite besökare du har på din blogg. Och det är ju bra. Det finns säker massor av sätt du kan tjäna pengar på din blogg, Är det någon som skulle vilja tipsa mig skulle jag bli väldigt glad.

Morgonens bilder

 

 

En bild

 
En bild från går dagen innan man gick hem....

En helt vanlig dag....

Ja då var dagen igång. Och det är helt vanlig dag på jobbet. Inte en lugn stund vill säga. Jag hoppas att det ordnar upp sig och blir en lite lugnare än dem tidigare. Men man vet aldrig. Fast just känns det som kroppen håller på att begå ett general haveri

Så när kommer det ?

Så då var årets första storm eller vad vi skall kalla det. Men frågan är när kommer nästa. Och mot vilken del av landet kommer den slå då?
 
Jag skulle kunna tippa att dem delar av Sverige som kommer drabbas hårdast är nog som vanligast Skåne och Småland. Ibland känns det som att det borde inte finnas så mycket träd som kan blåsa omkull. Men tydligen finns det mer träd och bråte i dessa delar av Sverige än vad man tror. 
 
Just nu är jag ganska mör i kroppen och snart är det dags att åka till jobbet. Inte för att jag tror att det kommer bli någon lugn dag, Det känns som att de alltid är mer att göra dagen efter den stora händelsen, oavsett om det är en storm, översvämning eller bara ett allmänt stopp på järnvägen.
 
 

Vad var det som hände?

Hela sverige tog sig samman och mobilserade för den analkande stormen som skulle komma. Tågen ställdes in människor skickades hem från skolor och jobb. Allt för att de hade varnats för den första stormen under 2013 som skulle slå mot Sverige, Och framför allt mot västkusten. 
 
Men så här dagen efter är det bara skicka en tanke till dem som drabbades , i framför allt i Skåne, halland, småland. Och man får hoppas att dem snart får tillgång till både mat och ström i sina hus.
 
Mne jag som bor i Göteborg , kan inte se att vi drabbats speciellt hårt av stormen. Och det är ju trevligt problemet finns i att det känns lite vargen kommer. Men det är viktigt att hela tiden ta varingarna på allvar.
 
 

Ute faller regenet ner

Sitter och tittar hur regnet fullkomligen öser ner och inser egentligen hur tur vi egentligen hade.  Utan Monier hade vi inte kunnat rädda vår kära sommarstuga.  Utan deras kunskap och deras produkter hade vi aldrig kunna vara så lugna som vi är idag.

Inte bara lämnar dem garanti på sina produkter utan man kan också läsa sig till hur man skall göra om man vill göra det själv. Vi valde att anlita en takspeciallist och vi tipsade honom om sidan. Att skulle kolla och sedan när vi kontaktade honom igen så sa han att den sidan skall ni vara glada att ni hittade men ni kommer göra mig arbetslös om ni sprider den. För man får en enormt bra vägledning till om hur man skall gå tillväga för att byta tak.

Några veckor sedan när taket var klart så sitter jag nu här och njuter och vet att jag inte kommer att behöva oroa mig för att det kommer börja läcka igen. Och skulle det göra det så är det bara kontakta Monier igen. Detta eftersom dem lämnar garanti på 15 år. Så lugnet har infunnit sig .

Så vill du också göra ett lugnt och bekymmersfritt takbyte kontakta då Monier.

När regnet faller ner

Sitter och tittar hur regnet fullkomligen öser ner och inser egentligen hur tur vi egentligen hade. Utan Monier hade vi inte kunnat rädda vår kära sommarstuga. Utan deras kunskap och deras produkter hade vi aldrig kunna vara så lugna som vi är idag.
 
Inte bara lämnar dem garanti på sina produkter utan man kan också läsa sig till hur man skall göra om man vill göra det själv. Vi valde att anlita en takspeciallist och vi tipsade honom om sidan. Att skulle kolla och sedan när vi kontaktade honom igen så sa han att den sidan skall ni vara glada att ni hittade men ni kommer göra mig arbetslös om ni sprider den. För man får en enormt bra vägledning till om hur man skall gå tillväga för att byta tak.
 
Några veckor sedan när taket var klart så sitter jag nu här och njuter och vet att jag inte kommer att behöva oroa mig för att det kommer börja läcka igen. Och skulle det göra det så är det bara kontakta Monier igen. Detta eftersom dem lämnar garanti på 15 år. Så lugnet har infunnit sig .
 
Så vill du också göra ett lugnt och bekymmersfritt takbyte kontakta då

Snart är det dags....

Klockan klämtar och det börjar bli dags att lämna bostaden och bege sig till jobbet. Jag lär inte få en lugn stund på jobbet då man sitter själv. Men det är inget som man kan göra åt. Men hinner jag så skickar jag ett inlägg eller två. 

Måste bara tipsa er....


Jag måste passa på att tipsa er om ett fik i Göteborg som har en service till världsklass och en helt enormt mysig atmosfär. Bilden är "liten" choklad som min son fick till frukost. Kan säga att det var ingen oboj, snarare smält choklad och mjölk i den. Så har ni vägarna förbu Grönsakstorget i Göteborg , titta då in Kanolds Café.
 
Deras frukost buffe var inte heller något som gick av för hackor. Var länge sedan jag blev så mätt när jag åt en frukost ute. Visst ganska enkel, men varför komplicera saker och ting , keep int simple. 

 
Måste tipsa er om Kanolds Café vid grönsakstorget. Deras frukostbuffé är utan denna värld och nybakt bröd och service till max. Jag och min son var där och det var helt underbart, enligt min son den bästa frukosten han någonsin ätit i Sverige.
 
 

Kaffe, Kaffe och en lite macka.

Då var det söndag och igen och snart dags för kroppen och vakna. Fast kroppsligen så är man ju redan vaken och så men det känns bara som man skulle behöva sova lite mer. Så här en söndags morgon. Sedan hjälper det ju inte till att man har ändrat klockan och man inte har en suck av aning vad klockan är eftersom alla klockorna visar olika. Så varför ändrar vi klockan egentligen. Jag har aldrig fått något svar på det eller så har jag aldrig riktigt orkat ta tag i frågan och tagit reda på svaret ordentligt. Men nu är man vaken och dricker lite kaffe och det lär bara bli fler. Men det är helt okej med mig så länge det är riktigt kaffe och inte automatkaffe.

En bild säger mer än 1000 ord

En varndring nere vid kanalen medan sonen var på prova på dans gav denna bilden, önskar bara att man hade en bättre kamera.

En god gärning

Lyssna på denna låten. Please listen to this song.
 

Fredag

Då var det dags igen. Det är alltså fredag och man laddar inför helgen. Låter som man skall festa hela helgen . Men det handlar om att man laddar för att orka. Det känns som det var längesedan som jag hade en helg bara för mig själv, ligga på soffan och inte göra något. Och vill jag göra något så gör jag det när jag vill och inte när någon säger att jag skall eller måste göra det.

Visst det är alltid trevligt med sällskap på helgen. Men just nu är det enda som jag eftersträvar är att få en helg och några dagars ensamhet. Är det för mycket begärt?

Veckan som gått har varit en riktig berg och dalbana. Man har haft enorma dalar och riktigt höga toppar och det handlar ju om att dem har kommit direkt efter varandra. Men så är det när man lever i en ovisshet. Men när jag äntligen tog beslutet igår så gick beslutet inte genomföra. Eftersom man måste vara på plats för att kunna göra det. Känns som att det var meningen att jag inte skulle göra det.

Men de är bara glömma nu för nu är det ändå försent. Och lika bra att bara göra det bästa av situationen.

Men nu tillbaka att det är helg. Och vad gör man på helgen. Jo man lyssnar på musik och ser på film, eller?

Så därför måste jag tipsa om en film som är helt grym, den heter Pitch Perfect. Den är e perfekt om man gillar sång, attityd och lite gammal hedlig high-skool kärlek. Men soundtracket till den här filmen är så grymt att jag nästan blir tårögd varje gång som jag lyssnar på den. Dem är så klockrena i kommenterar och sång i filmen.

 

Morgon...

Då var det morgon igen. Och det var sannerligen ingen god morgon. Men man får ta de som det är.

Just nu känner jag verkligen ingen lust eller glädje till något. Ser bara problem som kommer närmare och närmare. Men förhoppningsvis så ser framtiden lite ljusare ut än vad som den visar just nu.

Men i dag får jag ju jobba med ett ett härligt gäng så förhoppningsvis blir morgonen bra och full med sinnesfrid.

Framtiden ser intressant ut!

Jag måste säga som en sann fotbollssupporter till det svenska landslaget att när jag tittade på det svenska u-17 landslagets matcher mot Irak och mot Nigeria blir jag riktigt glad. Jag ser en attraktiv och intressant fotboll. Man ser ett lag i harmoni. Vilket var väldigt kul och se, dem kan gå hur långt som helst.

Tycker att laget har en härlig harmoni mellan stjärnor och grovjobbare. Vilket kan vara en förutsättning för att lyckas. Men det gäller även att stjärnorna får kreativ frihet men ändå att dem ställer in sig i ledet och jobbar för laget.

Nu skall vi i och för sig inte dra för stora växlar av en vinst och en oavgjord match. Men jag tycker på samma gång att av det jag har sett så har vi tillräcklig kvalitet för att slå ett lag som Mexiko.

Så hur många av detta lag spelar kommer en dag att spela i ett svenskt landslag. Jag skulle kunna tippa att när man sammanfattar deras karriärer så tror jag att en handfull av spelarna kommer kunna nå den nivån att dem får spela i det ”stora” landslaget.

Men hur man en vrider och vänder på saken så kommer det bli intressant att följa detta landslags framfart i framtiden.

Vill ni följa laget kolla här

Allt är inte guld som glimmar.

Det är precis som dem säger, allt som glimmar är inte guld. Men om du når regnbågens ände så kommer du få uppleva skatter och guld utan dess like.  Och när du fått din skatt kan du besöka guldcentrum och se vad du skulle kunna få för allt ditt guld.

Tänk dig att du säljer ditt guld och blir belönad med 10000 kr, vad skulle man göra för dem. Skulle man ge sig en resa, eller skulle man ha en fest eller skulle man just ge sin livskamrat en upplevelse utan dess like. Jag vet vad jag hade gjort om jag hade sålt guld för ett värde av 10000kr. Jag hade tagit med min sambo på en resa som hon sent skulle glömma.

Med tanke på att guldcentrum erbjuder dig som kund 255kr per gram 24karat guld så ger dem dig ett av marknadens bästa priser och tillsammans med den snabba utbetalningen så kan pengarna lösa många små problem genom att bara sälja lite av ditt guld som du har hittat i din gamla byrå.


Guldet i din byrå blev till pengar

Lat , latare latast

Då sitter man med sina kollegor på jobbet. Det känns skönt att gå dit för en gång skull. Det var länge sedan jag fick någon glädje av att gå till jobbet. Men vad skall man säga. Fast idag är vi tre lata som jobbar tillsammans. Alla har inställningen att göra så lite som möjligt. Så det handlar mest om att bevaka. Kan man göra mindre så har vi kommit på hur.

Rejta ?

 
Dem är bäst har helt okey priser, men jag trycker att man kan ändå göra vissa förbättringar... Jag vill ha tillbaka rekommendationerna, ta bort att jag kan "följa"
 
 
Rr

Rejta ?

 
Alla systembolag jobbar med service. Men detta systembolag har en service utan dess like. Men när vi skulle beställa whisky till vår klubb fick vi den bästa servicen och råden ever....
 
 

Sanningen

Att ett statligt verk inte vill berätta om det miljögifter som finns i vårt drickvatten är ju helt horribelt. Istället skall dem gå ut med en generell varning. Istället för att uppmana dem husägare som ligger i riskzonen.
 
Jag menar är inte detta ett sätt att sprida en skräck propaganda istället för att lugna människor. Jag kan i och för sig förstå att man vill varna alla för eventuella gifter som finns i vattnet. Men gör då båda. Meddela dem som bor i ev. drabbade hus och en generell varning. Så har du både hängslen och livrem.
 
Nu hoppas jag dem tar sitt förnuft till fånga och gör som jag misstänker att den stora massan vill berätta nu sanningen…

Det ser inte bra ut....

Nu har man sammanställt hur det kommer att se ut nästa månad. Och det ser inte bra ut. Fast hur det ser ut vet man ju inte fören man sett hur mycket man får i lön. Och det ser man ju tidigast om ca två dagar.  Men jag har svårt att se att man kommer glädjas när man ser lönen. Som ensam inkomsttagare i det här samhället är det svårt att se glädje när man betalar räkningar och nöje. Det är svårt att se hur man någonsin kommer att se glädje i utgifter.

Måste hitta sätt att öka mina inkomster på lång sikt. Det handlar inte om några qucikfix eller så. Jag måste hitta något beständig och som ger stabila inkomster utan att man jobbar ihjäl sig heller.

På andra håll i mitt liv ser det heller inte ljust ut. Där kommer man snart tvingas berätta för sonen om hur det verkligen står till. Men än så är han lyckligt ovetande. Det handlar inte så mycket om mig utan det handlar om hans mormor och morfar. Men så länge dem inte heller vet så vet inte vi och då kommer vi inte berätta för honom.

Frisk eller sjuk eller bara ....

Sitter och funderar. Jag vet inte om jag är frisk eller om jag är sjuk. Jag hoppas att jag är frisk för ajg har verkligen inte tid med att vaar sjuk. Det finns så mycket jag måste hinna ed och göra innan jag blir sjuk. 
 
Jag önskar att jag vågat tala när tiden fanns att berätta och jag önskar att jag vågat berätt när ljuset ändå fanns. Det fanns så mycket jag hade velat berätta men som ändå inte kom fram. 
 
När blickarna möttes och du såg på 
mig , insåg jag plötsligt att allt var
så rätt
 
Det avr så lätt allt var lätt, livet , kärleken
tills den dagen då du kom hem 
och allt gick snett.
 
Du berättade vad han sa och att de verkligen 
inte var bra. Vi grät ett tag och blundade
och hoppades att allt skulle bli bra
 
Dagarna flög förbi och inget sades, men en 
morgon insåg jag att nu var det bara jag. Jag var ensam
Tårarna faller vardag jag tänker 
på att nu är det bara jag .

Vakanser, Vakanser och åter vakanser

Sitter med vakanser upp till mina öron. Men et är inte så mycket mankan göra så här på natten. Mer än att fundera ut eventuella lösningar på saker och ting. Kankse inte det bästa tiden att fundera men någon måste ju göra det också

Inne på sista natten

Då var man på jobbet igen. Och det är sista natten. Känns lite som sista natten med gänget . Fast det inte är så, men känslan man har är sådan.
 
Just nu känns kroppen helt vrickad och ledbruten. Men det är bara att bita ihop och se vad som händer.

Behöver eran hjälp

Står inför ett svårt bestlut. Skall tapstera en ny fondvägg i vardagsrummet. Men jag har fastnad för dessa. Men kan ändå inte bestämma mig. 
 
Funderar på att dela tapeterna och varva med orange och rosa. Och behålla kanterna på väggarna svarta. 
 
vet inte hur det skulle se ut men risken är ju att de ser ut som ett cirkustält. Men annars tror jag att idén är cool, kan bli en snygg effekt. Skriv gärna en kommentar och säg hur ni tänker.
 
Nu sitter man på jobbet med kaffet i högsta hugg och skall jobba natten. Känner mig tröttare än vad jag brukar göra men det får gå Men morgonen blir det ingen extra sömn då man skall passa hund och besöka sjuklingen på sjukhuset om allt går enligt planerna. Men det vet man ju aldrig. Det gäller väl bara att hoppas på ett snabbt tillfrisknande och sedan att hon snart kan vara tillbaka på jobbet. 

Morgon.....

Då var det morgon och eller skall vi säga middagstid. Klockan är strax efter ett och jag sovit som en kratta efter nattens jobb. Men det är så det brukar vara när man inte jobbat natt på ett tag. Så det är inget onormatlt med detta. Skulle jag däremot sova som en kratta natt två då är det dags att börja fundera lite. Dock inte någon fara för panik.
 
Sittter hemma ensam och väntar på en resension av den nya LassaMaja filem som sonen är och ser på, var spänd och nyfiken när jag pratade med honom under gårdagen. Men vi får se vad som händer under dagen. Han kan ju rent av hatat filmen. För den filmen han verkligen ville gå och se var ju filmen Turbo. Men den har inte riktigt premiär än. Men det brydde han sig inte riktigt om. Han ville se den ändå.
 
För att hoppa lite till mellan ämnena så slog det mig i går att jag nu har haft den här bloggen i lite mer än två veckor. Det känns som en evighet och jag har insett att jag kanske inte har så mycket folk som kommenterar eller så men för mig spelar det inte någon roll. Visst hade det varit trevligt med lite kommentarer eller synpunkter så att man vet att man syns. Men jag skriver just nu inte heller något som uppmanar till synpunkter,
 
Men tack och hej för den här gången. 
 
 

Borta

Mitt liva känns så kort , det känns som jag är
på väg bort,
Bort från mina nära och kära, och dem som jag vill leva med,
är jag på väg bort ifrån
 
Långt ute på perrongen står jag och väntar
utan att veta när det långa tåget
skall ta mig bort här ifrån
 
Ser ljuset borta i horisonten , det flackar 
och blinkar precis som det såg vem jag 
är, 
Hör ljudet av stålet som skricker,
när han inser att det redan är för sent
 
Plöstligt var jag här , nu är jag inte här ,
utan där, där borta , borta för evigt

Tyst och endast jag är vaken

Sitte på jobbet och funderar på vilka som är vakna mer än jag. På jobbet är jag nog den enda med administrativ uppgift som är vaken. Vi har ju alla medarbetare som är ute på fältet som är vakna och gör ett jättre bra jobb och tar hand om våra kunder. 
 
Känns tryggt när man har sådana grymma medarbetare. 
 
Fast det känns lite skruvat att sitta vaken på en fredags natt och veta om att när man kommer hem så skall man bara sova en liten stund för att sedan ladda batterierna igen för ytterligare en natt. Jag hoppas att allt går vägen och att ni som är ute inte har det allt för kallt.

Inloggad och klar.

Hej
 
Då var man inloggad och klar och redo för att jobba natten. Skall förhoppningsvis bli en trevlig tid att jobba natt. Kaffet i högsta hugg och colan ligger på kylning. Hoppas någon som vill hålla mig sällskap i denna oktober natt.

Höstlovet närmar sig

Hej sonens höstlov närmar sig med stormsteg. och planeringen är i full gång. Och precis då dimper det ned ett mail. Från göteborgs Operan. Så ni som bor i Göteborgs regionen eller kan med enkelhet ta er och era barn till Göteborg titta in på Göteborgs Operans hemsida
 
Eller så forstätter ni att läsa nedan.
 

Program:

Lördag 26/10

  • Kl 10.45 och 11.30 på Lilla scenen Sagofoajén: Barnen i det lilla huset. Biljetterna släpps via bokningen på vår hemsida - opera.se och du får din biljett direkt till din e-postadress. Biljetterna finns att boka från onsdag den 23e kl 12.00. Fri entré, begränsat antal platser. Max 2 biljetter/bokning, och endast barnen behöver biljett.
  • Kl 11.00-13.00 Prova på-dans för barn 7-9 år. Dag 1 av 2. Anmäl dig på telefonnummer 031-10 80 00. Fri entré, begränsat antal platser.
  • Kl 12.30 i GöteborgsOperans foajé Foajékonsert: La belle epoque! Sånger av Puccini, Tosti och Massenet med Carl Walin (tenor), Öyvor Volle (violin) och Bo Ericsson (piano) samt Beethovens Sextett i Ess-dur op 81b med Philip Foster och Gregoire Nenert (horn) och stråkmedlemmarna Öyvor Volle, Yuki Tashiro, Henrik Schaefer och Ingrid Thieffry. Fri entré, begränsat antal sittplatser.

Söndag 27/10

  • Kl 11.00-13.00 Prova på-dans för barn 7-9 år. Dag 2.

Torsdag 31/10

  • Kl 11.00-14.00 i GöteborgsOperans foajé Klä ut dig! Vi hänger ut scenkostymer, hattar och peruker – prova, fantisera och spegla dig tillsammans med dina kompisar.
  • Kl 11.00 och 14.00 Guidade turer. Följ med på upptäcktsfärd i operahuset och se vad som finns bakom kulisserna! Fri entré!

Fredag 1/11

  • Kl 11.00-14.00 i GöteborgsOperans foajé Klä ut dig! Vi hänger ut scenkostymer, hattar och peruker – prova, fantisera och spegla dig tillsammans med dina kompisar.
  • Kl 11.00 och 14.00 Guidade turer. Följ med på upptäcktsfärd i operahuset och se vad som finns bakom kulisserna! Fri entré!

Reklam?!

Hej har inget bättre för mig just nu. Så jag publicerar ett litet klipp som du / ni gärna fårklicka på och titta på.
 
Please watch this movie 
 
 

Masken

Masken är alltid på när du går, för att 
det finns männsikor som inte förstår.
 
Dem lever sitt liv i sin underbara värld utan att 
se att grannen bredvid inte knappt är vid 
liv.
 
Människor har olika masker på sig, antingen 
för att glömma eller att gömma sig.
 
 

Nu kommer hösten

När morgonen börjar sakta bli ljus så inser jag plöstligt att nu är hösten här på riktigt. Alltså en riktig svensk höst. Med gråmulet väder och regenet som hänger som en skugga över stadens ljus.
 
Men inser också att det ger en riktg boost i mysighets faktorn. Då får man ju tända ljus och krypa upp under en filt framför tvn. Så hösten har ju inte bara negativa saker med sig utan även några positiva saker. 
 
Det blev inte så mycket skrivet igår men det har sina förklaringar, var tvungen att änga mig åt familjen och idag blir det lite så också. Men idag handlar det också om att samla kraft inför att jobba natt under helgen. Då blir det att tag hand om sjukskrivningar, vab, spyor, trasiga resenärer och så vidare.
 

På väg

 
Att vara påväg kan man vara på olika sätt jag började med att skriva på Instagram med taggen #påväg med olika bilder när jag eller andra är på väg någonstans. För mig handlar det om att beskriva min vardag. Att jag är alltid påväg på något sätt.
 
Så nu sätter vi lite mer ord till mina bilder.Och jag kommer alltid vara på väg. Antingen handlar det om att jag är på väg till jobb eller själsligen. Men den som lever får helt enkelt se. Jag hoppas att jag någongån kommer att komma fram. Men då lär jag nog trilla ner i graven. 

Morgons händelser

Då var det morgon igen. Det låter som en gammal klyscha när man skriver det för typ 3 dagen på rad. Men hur man än vrider på dygnet så är tiden när man precis har vaknat morgon. Sedan kan klockan vara 07 eller 14. Men som sagt det finns alltid en morgon.
 
Sedan beror det på hur lång den är. Men sitter iallafall med datorn i knät och kaffet på soffkanten. Och tittar på tv rättare sagt nyhetsmorgon. Ett bra program men just i dag blev det i brist på något annat att se på. Men när man ser på nyheterna och inser att man inte längre bli rädd eller orolig när man hör om kärnvapen och jordbävningar i Asien. Utan mer rycker på axlarna och tycker att det inte var något mer än vanligt.
 
Då är jag mer intresserad av när ekonomi delen i nyheterna kommer och man kan se hur det för sina aktier och sina pengar. Det händer inte så mycket men så länge jag ser att det går framåt
 
Annars har det inte hänt så mycket mer än att man har hunnit med tre koppar kaffe och väntar på att resten av kroppen skall vakna och jag hoppas att ni får en bra morgon och en bra dag.
 
Jag kommer att göra något mer inlägg innan dagen övergår till kväll och sedan natt,

Titta på filmen

 

Whiskyprovning

 

Highland Park Ambassador's Choice 10 years (nr 456)

Highland Park är en spännande nyhet som kommit till Svenska systembolaget. Drycken har en kraftig malt karaktär och tydlig rökighet. Så är det det du söker så är denna whiskyn för dig.
Känslan av whiskyn är lite oljig i karaktären och det finns en aning av tobak i doften. Jag får känslan och sinnebilden av denna whiskyn i ett litet glas, en kubansk cigarr och en gammalt bibliotek.
Så vill du ha en mer komplex och utvecklad whisky till att mysa med i höst rusket så är denna whiskyn för dig.whi

Provning av Whisky

 

The Hakushu 12 Years (nr 594)

Detta är en spännande och nyskapade whisky. Och för mig som alltid gillat dem skotska varit lite rädd för att pröva något nytt. Så var det är underbar upplevelse att få smaka denna whisky.
Med sin tydliga men milda rökighet är denna japanska stolthet något som jag misstänker skulle kunna tilltala dem flesta av whisky älskarna. Vare sig du är en van eller ovan att dricka whisky.
Så som slutsats av denna lilla provning är att vill du ha en whisky som passar dem flesta tillfällena. Det vill säga till att bjuda på eller bara ta en stilla liten whisky på fredagskvällen. Så passar denna perfekt.

Morgonen första

Då var det söndag morgon igen och kaffet är kokat och jag sitter framför datorn igen. Men vad skall man göra. Jo jag kan berätta för er att jag sakta men säkert börjar komma igång med mina planer.
 
Som ni kanske märkt så startade jag den här bloggen för att se om man kunde tjäna ihop till ett eget webbhotell. Det vill säga går det tjäna ihop 500 kr fram till den 31 december för då skall betalning av webbhotellet ske. Just nu går det inte så jätte bra. Jag börjar ändå skönja en liten framgång och framförallt jag har en plan för att allt skall gå enligt planerna.
 
Så är ni sugna på att följa med på denna resan. Följ då bloggen så skall vi se vad vi kan hitta på tillsammans.
 
Bloggen startades den 4 Oktober.
Blogg kontot : 0 KR
 
Den 13 oktober
Bloggkontot : 4 kr

Filmer


Här är lite filmer snälla kolla på dem.

Tårta

Då var man inloggad och klar. OCh då passar jobbet på att bjuda på tårta. Visst ibland älskar jag mitt jobb. Fast det gör jag allt som oftast. 
 
Men det är få förunatt att kunna äta tårta och tjäna pengar på samma gång. Men ibland får man ta chansen. Men allt som ofta så hinner man knappt äta eller prata med sina kollegor.
 
Så nu är det bara att invänta dem problem som kommer under kvällen. Det kan ju handla om allt. Det enda vi vet är att det kommer. Med tanke på att det är fredag och då händer det alltid någon.

Morgonens viktigaste !

Ja då var det dags för mogronens första kaffe. Eller vad säger jag. Detta är morgonens tredje kopp kaffe. Men vad skulle jag göra utan min kopp kaffe på morgon. Jag tror att jag skulle dö eller något. Jag skulle iallafall inte fungera som människa.
 
Mna sitter här med kaffet i handen, datorn i knät och funderar på hur man skall fördriva dagen. Fast man skall ju jobba så mellan 11:30-19:00 så lär jag veta vad det är som jag skall göra i allafall.
 
Men skall försöka hitta några ställen att göra en uppdatering av bloggen. Jag tycker att detta är en riktigt rolig grej som jag börjat med. Jag hoppas att man har iallafall en eller två läsare.Men egentligen så bryr jag mig inte. Jag skriver för min skull och för mitt eget välbefinnande.
 
 
 

TIger Bell

Tiger bell är en svensk punkrock grupp från Stockholm. Gruppen skapades 2010 och består av 4 tjejer från Stockholm Dem har precis släppte sitt första album. Och jag måste säga att jag är helt fast i den här musiken. Får mig att gå igång riktigt ordentligt. Visst det kan vara den gamla Punkgenen i mig som talar. 
 
Men jag tror att dem här gruppen med sina brillanta texter om vardagsliv och med enkla punk accord kommer att finna sin nich i branchen och jag hoppas med hela mitt hjärta att dem kommer gå riktigt lång. Och inte en enda låt som sträcker sig mer än 3 min10 sek. Det är precis lagom långa för att dem inte skall bli uttråkad eller inte tycka dem är bra.M
 
Jag ser mig själv längst frame vid scen och hoppar och skuttar till denna helt underbara konsert. Så kan dem bara leverera live så kommer dem bli en stor attraktion på sommarens live scener. 
 
Den här skiva som finns att lyssna på på spotify får en klar 5 i betyg. Den enda kommentaren som jag kan ge är helt brilljant.

Tankar

Hmm funderat på en liten sak , vem vill inte att man skall kunna tjäna pengar på en blogg. Det kanske inte är det primära syftet med vad man har en blogg för.

Men för mig handlar det om att få en chans att skriva av sig om det tankar som finns inom mig. Det kan handla om kärlek, död eller något annat som just nu upptar mycket av mina tankar. Just nu går mycket av tankarna till min sambos mor och hur hon mår. Hon ligger just nu på sjukhus och läkarna vet inte vad som har hänt eller vad som kommer hända dem står lika handfallna och förundrade som vi som står bredvid.

Med ljus skiner lamporna

Har du någon gång under ditt liv sökt efter ett ställe att kunna på ett smidigt och enkelt och framförallt billigt ställe kunna beställa billiga och kvalitativa lampor. Då är lysman.com stället som du skall besöka.
 
Som människa behöver vi ljus och detta ljus kommer antingen från det ljus som kommer naturligt till dig som människa. Men inomhus är det svårt att skapa naturliga källor med ljus. Men de är då glödlampan kommer till sin fulla rätt. Och inne på sidan lysman kan du hitta alla möjliga sorters ljuskällor allt från LED belysning, glödlampor, värmelampor och till och med billampor.
 
Det kommer ju en period nu som kallas mörkretstid. Där vi som svenskar gillar att ha tända ljus i fönstret eller i taket , för att inte tala om i julgranen. Så passa på nu att beställa dem ljuskällor och lampor som du kan tänka dig behöva inför vintern Så varför inte då klicka in på lysman.com
 
 

FILM

 

Vinter är på väg......

För mig som gillar äventyr och natur så har jag hittat den ultimata sidan för att skaffa dem prylar jag behöver inför vintersäsongen som kommer med stormsteg och det börjar bli dags att skaffa den nya outfiten som skall pryda alla bilder på mig när jag åker offpist i vinter. Både resor till det lite mer familjära Idre och sedan det lite mer utmanande Åre är bokade. Jag hoppas bara att jag får med mig någon som ressällskap.

Men Jag har redan hittat skidbyxorna som skall inskaffas. Detta gjorde jag addnature.com. En helt grym sida när det gäller natur och äventyrsliv. Här finner du allt du behöver. Och lite till.

 

Och klickar du på bilden så kmmer du komma till dem boxarna som jag kommer inskaffa inför säsongens bravader. Dem ser dundersköna ut och skriker attityd och på sammagång så ger dem mig det jag vill ha av ett par skidbyxor. Det kommer inte finnas en chans att jag kommer frysa i skidbacken i alla fall. Så är du lika intresserad av skidor, och natur som jag titta då in på 

 

Internet lån

Låna pengar kan vara en nödvändig möjlighet när något där hemma händer som man inte trodde skulle kunna hända. Din familj drabbas av något som gör att man måste lösa en kostnad som man egentligen inte har pengar för att lösa men som sagt det måste göras.

Klart att det bästa är om man kan spara till oförutsagda utgifter men ibland måste man som sagt lösa ngt som snabbt uppkommit. Och då kanske inte pengarna på kontot räcker till. Om du skulle behöva använda ett snabbt sätt så har jag hittat en sida på nätet som erbjuder dig att ta ett snabbt lån och med bra erbjudanden så kommer du inte bli besviken.

Det handlar om en sida som heter viaconto.se. Dem erbjuder dig att låna snabbt och enkelt. Det som jag upplever skilja dem jämfört med dem andra är att dem verkligen gör sitt yttersta för att du skall känna dig som en välkommen kund.

Så är du i behov at pengar idag, eller i morgon, titta in på viaconto.seoch så har du pengarna snabbt för att lösa den ekonomiska knipa du hamnat i.

 Nyfiken titta in på sidan

 

Ny design

Då har jag äntligen fastnat för en design på bloggen som jag gillar. Och jag vill tacka Mimmi Thorneus. Så nu är det samma gamla blogg fast i en ny skepnad.Jag hoppas att de kanske finns någon trogen läsare som kanske läser bloggen.

Fast skall jag vara ärlig så är nog bloggen mer terapi för mig och min själ. Inget av dem bästa inläggen på ett tag men vad skall jag göra när motivationen är i botten och nerver och oro som befinner sig utan på kroppen

På väg!


 Första bilden på bloggen, blir en bild som visar vad jag är på väg. Intresserad kolla in på Instagram och sök på #påväg. 
 

Måndag

Då var det måndag igen och man känner igen den svenska hösten. Gråmulet och en 13 grader. Skall väl egentligen inte klaga. Det handlar ju om att hösten. Och det finns mycket fint med hösten.

Bland annat så är färgerna är helt enorma och extremt kraftfulla när det kommer till hösten. Det är helt underbart att se. Men som sagt det handlar om hösten och det är inte någon egentlig favorit årstid.

För mig är det vintern som gäller. Älskar att vakna och inse att det är ca 5 minus och att det har snöat en två till tre centimeter. Då är jag i himlen.

Pengar

Pengar

Hela samhället i dag är uppbyggt av pengar. Alla pratar på något sätt om pengar. Antingen handlar det om räntor, upp och ned gångar i marknaden osv. Men ibland kan man behöva tillkott av kapital. Det kan handla om ett lån på längre sikt men också ett lån på kortare sikt.

Det kan handla om att du måste låna pengar till att göra en renovering av badrummet, eller bara att tvättmaskinen gjort sin sista snurr, eller att platt tv:n har visat sitt sista program. Då kan de vara bra att känna till sidan vippi.se
Här kan du ta både korta och långa lån. Utan att de kostar dig skjortan. Dem erbjuder att betala av på antingen 15-90 dagar allt för att göra det så bekvämt för dig som kund.

Så tveka nu inte en enda liten sekund om du skulle hamna i en knipa och behöva pengar snabbt, klicka då in på vippi.se och gör din ansökan. Och jag lovar att inte kommer bli besviken.

Barnrummet.se

Har du som jag ett barn som är intresserad av allt som sänds på Disney Channel. Det spelar ingen roll om det handlar om Dora, Cars, Ben 10 eller Musses klubbhus. Så tycker jag att du skall titta in på inredningsbutiken barnrummet.se där kan du hitta allt du behöver för att inreda ditt barn rum och ge dem det som dem så gärna vill ha. Det vill säga att du kommer bli den bästa föräldern någonsin i alla fall om man får tro ditt barn.
 
Tänk att ge ditt barn ett rum fullt av drömmar. Med en säng, bokhylla, garderob allt i form och mönster av deras favorit figur. Allt det kan du hitta på barnrummet.se
 
Med snabba leveranser och flera olika betalningsmetoder så har dem gjort sitt yttersta för att möta ditt behov.
 
Jag vet att som förälder gör du allt för ditt barn skall ha ett mysigt och trevligt rum att vistas i och genom ett besök på barnrummet.se kan du göra detta.
 

Rutiner

Klockan ringer och det är 04:48 på morgon. Jag ser mig omkring och letar yrvaket efter mobilen för att stänga av larmet. Smyger ut ur sovrummet för att inse att klockan verkligen är 04:50 och att det verkligen är dags att göra sig i ordning för att gå till jobbet.
Med sakta mak gör jag min dagliga rutin, innan jag går mot vagnen som skall ta mig till jobbet. Väl på jobbet startar vi med en ny av dem dagliga rutinerna. Hämta kaffe. Ett kaffe som inte är något av det godaste jag druckit men ändå. Vad skall man göra!

Numera är klockan 06:44 och man är inloggad och klar och redo eller inte för dagens övningar. Det är lite segt att behöva jobba just nu, men jag har så härliga kollegor som gör att livet känns mycket bättre. Det var längesedan som jag mådde så som jag gör.

Surfar runt på olika hemsidor för att se hur man på lättaste sättet kan utöka sina inkomster och inser ganska snart att det inte finns några enkla sätt. Inte som det fanns förr. Jo vars du kan spela för en tio och vinna miljoner och då är det lätt. Men få någon extra inkomst utan att egentligen behöva jobba stenhårt för det verkar det inte finnas. Eller finns det någon där ute som vet något bra som är värt att testa

Nu skall jag återgå till arbetet för att finna sinnesjämnvikt och ta några munnar av det än så länge varma kaffet.

Testar att Rejta

Vill testa hur det är att rejta. Och det verkar ju väldigt enkelt
allt är bara så himla bra. Priserna, leverans tider osv... Helt perfekt

Hur mycket kaffe kan man konsumera egentligen

Precis som rubriken låter. Hur mycket kaffe kan man dricka utan att man mår illa. För min egen del så handlar det nog om en 10-15 koppar. Det är först då som jag känner hur kroppen tar stryk och börjar må illa.

Men allt beror ju faktiskt på om och hur man mår. Är jag ledig från jobbet blir det gärna lite mindre än på jobbet. När jag jobbar blir det gärna att man dricker för att ha något att göra. Jobbar man morgon så blir det för att man skall hålla sig vaken och är det på eftermiddagen är et för att man inte skall somna. Men det kan också vara så att det är det enda sättet att komma ifrån kaoset. Då kan det vara skönt att få lite luft och att man får en chans till ett avbrott i allt man håller på med.

Men att kaffe skulle vara bra för dig resp. dåligt för dig.  Tänker jag inte ta ställning till. 

Ett intresse jag har

Att vara kille och hitta bra kläder till rätt pris är inte det lättaste. Men på senare år har det blivit mycket lättare. Detta bland annat genom olika sidor på nätet men också genom att det blivit mer ok att bry sig om kläder och om mode.

Jag tror att det fram kommit manliga förebilder som bryr sig på ett genuint sätt om kläder och om mode. Och som står för att dem gör det har banat väg för oss dödliga som har haft ett intresse men inte kanske vågat stå för att man varit intresserad.

Det finns en sida på internet som har blivit en av mina favoriter på nätet och det bubbleroom.se här kan jag hitta kläder till både mig och min sambo.  Här finner jag allt jag känner att jag behöver för att kunna leva ut mitt intresse för mode. Och det skadar ju inte alls att dem har väldigt bra priser. Så varför inte ge dem ett besök och gör som jag beställ.

Just nu har dem frifrakt om du handlar för över 300 kr

Forex lite mer än bara ett ställe och vaxla pengar

Forex- lite mer än bara att växla pengar .
 
Jag vill minnas den tid när forex etablerade sig på den svenska marknaden som den mest offensiva valutaväxlaren. Men det var på den tiden. Numera är Forex inte bara ett växlingskontor, utan ett hel bank. Man kan göra det mesta som du kan göra på en vanlig bank. Dessutom får du väldigt bra räntor både vid in och utlåning. Mitt intryck av Forex är att dem jobba ständigt med att utveckla sig och ligga i framkant och erbjuda sina kunder det som kunderna vill ha. Om det handlar om IT lösningar eller om det handlar om dem mer konventionella lösningar som ett bankkontor kan erbjuda. För mig är Forex bank det självklara valet när det gäller bank ärenden. Det finns så otroligt mycket potential i den här banken. Jag önskar att dem vanliga bankerna tittar på hur Forex har löst vissa saker så kommer dem också gå en ljus framtid tillmöte. Så vill du som privatperson ha det mesta möjliga av en bank så är Forex bank det självklara valet, Så gör nu valet , men valet är självklart ditt.
 
Forex lite mer än bara ett ställe och växla pengar

Vill du också tjäna

Hej 
 
Vill ni också tjäna pengar på att använda din dator ? Visst det vill väl alla. Jag har precis blivit meddlem i DigitalGeneration och allt ser lovande ut men vi får väl se. Man använder bara sin dator som vanligt ... 
 
Visst låter det lite för bra för att vara sant. Men jag ville testa om det funkade. Ville du se hur det går följ då bloggen....
 

Handyink.com

Handyink.com

Japp då var det dags igen. Skulle skriva ut en artikel som jag behövde inför en utbildning som vi skall ha på jobbet och vad inser jag då. Jo att det inte finns något kvar i skrivaren. Varken papper eller toner. Och vad gör man då.

Jo man kliver ut på nätet och börjar leta efter olika toners till sin skrivare och av en liten slump på Handyink.com och där hittade jag just det som jag behövde. Några klick senare så låg tonern i varukorgen och nu är det bara att vänta på att den skall komma hem. Det blev inte något utskrivet i dag men vad skall man göra. Det får bli så fort jag får toner. 

Tack handyink.com

Morgon.....

Då var det morgon igen. Lillkillen har gått till skolan, kaffet är drucket och ett avsnitt av homeland. Det gav mersmak , nästan så att jag vill se ett till. Men jag har lovat mig själv att inte se på mer än ett avsnitt per dag. Men vi får se vad som hinns med innan jag skall till jobbet igen.

Pilsner

Sitter på jobbet och tarmen börjar sakta göra sig på mind igen. Gud vad gott det skulle vara med en pilsner.  En kall öl eller pilsner som skulle avnjutas med värdighet och glädje.  Det var riktigt längesedan som jag kände att jag var sugen på en öl eller liknade. Det får bli något när man kommer hem.

Men frågan är egentligen bara vad man skall dricka.

Det första av många

Hej 
 
Mitt namn är Andreas. Detta är mitt första blogg inlägg och det lär komma flera. Intressant , det hoppas jag verkligen att du som läser kommer tycka att det är. 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus