Natten ...

Sitter på jobbet och funderar på hur natten kommer att bli. Har en liten känsla av att natten kommer inte bli så behaglig som jag hoppas. Jag vill kunna göra mitt och inte fundera så mycket på vad som komma skall.

Jag hoppas verkligen att dem som är vakna nu funderar på varför dem är vakna och inte funderar på något annat alls. Jag hoppas för deras skull inte går ut i regnet och blir allt för blöta.

Gårdagen fungerade riktigt bra. Trots att vi var och hälsa på min sjuka pappa. han har inte fått komma hem än. han påbörjar sin tredje vecka på sjukhuset. Och det lär bli en vecka till. Men allt beror väl på hur infektionsvärdena går. Just nu går det ju iallafall som det skall men det går långsamt. Så man kan säga att det blir bättre och bättre dag för dag. Men det går inte tillräckligt fort enligt pappa. Jag önskar för hans skull att han får komma hem snart. Jag tror att det är bättre att han är kvar till dess han är riktigt frisk.

Klockan är 05:09

Klockan är 05:09 på morgonen och det är dags att börja jobba. Formellt så börjar jag klockan 05:00. Men när man har ca 16 olika program att starta innan man kan börja jobba så tar det sin lilla tid. Att sedan jobbets datorer inte är världshistoriens snabbaste.

Här sitter vi och jobbar med it-system men vi har inte resurserna för att göra det bra jobb. Men det är väl så att om man skall spara pengar så att inte uppgradera sin IT park ett bra sätt att spara pengar.

Hade vi haft nya uppdaterade system och framför allt system som fungerar. Så hade många samtal mellan oss och dem som ringer inte handlat om att , ja nu får vi se om datorn vill reagera. Visst dem som ringer är medvetna om situationen och är väldigt snälla och hjälpsamma

Det är okej

Det är okej att känna!
Det är okey att känna glädje,
Det är okey att känna sorg,
Det är okey att visa känslor, både glädje och sorg
Det viktiga är att veta att det är okey att känna

Sorgen kan upplevas en vacker
sommardag,
Glädjen kan upplevas en grå och trist
höst dag,
Kontrasterna finns där, men glöm ej
Det är okey att känna glädje,
Det är okey att känna sorg,
Det är okey att visa känslor, både glädje och sorg

Det finns dagar som är vackra och finns dagar som är
trista,
Det finns dagar som är lätt och det finns dagar som är
Svåra,
Det är okey att känna glädje,
Det är okey att känna sorg,
Det är okey att visa känslor, både glädje och sorg

Det måste vara okej att känna känslor både för gammal och
Ung,
Så glöm ej det viktiga och det är att det är okej
Att känna.

Funderingar

Jo då var det morgon igen. Kaffet bredvid mig och dags att jobba en liten stund först.

Sedan blir det samling vid pumpen och lite whiskyträff med gubbarna. Sju nya sorter som skall provas och sedan är det lite trevligheter....

Nu har den kommit ....

Lisebergs nya attraktion. Det kommer bli en härlig upplevelse att åka den. Det kommer bli maxxat med snurr som Gp.se säger. Men jag säger bara grymt Liseberg. Nu är det bara en riktigt bra familjeattraktion som saknas. För mer info kolla på. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2518737-lisebergs-nya-ak-maxat-med-snurr

Dagen D

Då var den dagen D. I alla fall om man är en person som jag som gillar att åka karuseller. Eller i alla fall ha kul på olika nöjesfält. Idag släpper Liseberg, sin nyhet inför säsongen 2015. Jag har längtat efter denna nyhet i någon månad. Jag har lite på känn vad det kan bli för någon ny attraktion. Jag tror vad det än blir för attraktion så kommer den bli grym.

Jag tror att det något liknande denna, vi får se under dagen. Om jag har rätt eller inte.

Det är bara att gratulera !

Det är bara att gratulera det svenska u-21 landslaget till bragden på Örjansvall igår. Med det imponerade mod och kärlek till det som dem gör bäst. Det vill säga spela fotboll. Att slå ett av dem bästa landslagen med 4-1 är en bedrift i sig, Men det jag är mer imponerad av är på vilket sätt som dem gör det. Det handlar inte om tur, det handlar om att det svenska laget gick ut och dominerade matchen från start till mål. Att Sverige skulle stå som vinnare i matchen var klart ganska tidigt. Men att dem även skulle lyckas med det som ingen inkluderat mig själv. Att gå vidare mot EM slutspelet i Tjeckien.

Så nu är sommaren räddad. Hmm man kanske skulle ta sig en resa till Tjeckien under sommaren för att se hur de går för Sveriges framtid. Fast jag tycker att det fanns många spelare i det lag som spelade igår som måste få chansen i det "stora" landslaget.

Då har man jobb .....

Möttes man av glädjerop och glada miner när man steg in på jobbet. Undran är egentligen varför. Jo för att man kan andas ut. Vi har jobb i framtiden också eller i alla fall till 2024. Och det skall man väl glädjas åt.

Men frågan är vad har vi att glädjas åt. Det kommer ett nytt avtal och nya krav och nya förutsättningar. Det enda som jag vet med extrem sannorlikhet. Är att vi kommer att få det svårare att genomföra vårt jobb.

Jag hoppas att det finns både vinster och förluster i det nya avtalet. Så att vi har något att tjäna på att vi vann. Och inte bara har saker att förlora på att vi fortfarande har samma arbetsgivare. Men vi skal inte spekulera om framtiden utan att vi kan få hur avtalet ser ut, innan vi säger hur det är.

Men skit samma nu sitter man här på jobbet igen och funderar verkligen om det här jobbet är något för mig. Jag vet inte om jag vill längre, vill egentligen bara ut och gapa och skrika på folks om inte tycker som jag. Så är det någon som vet hur jag skall göra får gärna meddela mig om detta. Men jag får glädjas åt att i helgen lär jag göra ännu mindre än vad som var tänkt i den helgen. Det är whiskyprovning på G och då planerar jag att vara bakis…

Rapport ....

Helgen som varit har varit en av dem stressigaste på ett tag. Men det var mycket som hände som ändå blev bra. Jag fick en chans att träffa min sjuka pappa på sjukhuset. Det verkar som att allt skall bli bra det handlar bara om att låta det ta tid. För det kommer det ta. Väldigt lång tid .
Det handlar om att man måste starta om hans system. Få ut alla mediciner ur kroppen. Innan man kan börja behandla hans andra krämpor som finns i kroppen. Men det var i alla fall skönt att få träffa honom och se att han mår bra. Eller som han själv uttryckte det. Han bor på ett hotell där han inte behöver göra något.
Sedan han vi också med att fixa dem sista pusselbitarna för att få vardagsrummet i ordning. Det handlade om lite tyg för att klä om våra stolar i vardagsrummet.

Bortom tomheten...

Just nu är jag tommare än tomheten själv. Det känns som jag är helt urblåst och bortom all kontroll. Livet har sin gilla gång. Men plötsligt kan det komma smygande. En känsla av meningslöshet och att man inte räcker till. Det gör att man sitter på spårvagnen till jobbet och plötsligt börjar tårarna rinna ner för kinden. 
 
Det finns så mycket känslor som vill ut men inte klarar av att komma ut, finns så mycket som jag skulle vilja säga men inte vågar. Många skulle kallade fegis, toffel eller andra ord. Men jag anser att dem inte behöver veta , vill inte berätta vill klara av det själv. Det handlar om att jag vill vara självständig. Samtididgt så vet jag att de är viktigt att ta hjälp om det finns att få. 
 
Men om jag inte vill ha hjälp. Men kanske anser att jag behöver hjälp. Vi får se hur det går i framtiden. Just nu koncentrerar jag mig på att skriva här, jobba och sova. Får se hur länge det håller.
 
Clown
 
Varje morgon smikar jag mig likt 
en clown,
Jag sminkar ett ansikte likt mitt
eget,
fast utan mitt mörka jag.
 
Varje dag ser min omvärld
mitt smikade jag, varje dag får dem
se en spegel av den jag vill va,
 
Vajre kväll tvättar jag bort smiket,
och visar vem jag verkligen 
är

Dagen efter

Då var man vaken igen. Och illamående känslan är påtaglig. Just nu känns det som man bara vill krypa ner och gömma sig.

Jag vet inte varför man ofta tänker att det är bättre att gömma sig än att ta fighten. Men det handlar i många fall att man skall orka ta den också.

Nu är jag i ett läge där jag varken vet ut eller in. Jag vill verkligen få svar , men på samma gång känner jag att jag inte vill veta , så hur skall man göra.

Allt går i kras.....

Jag är tom. Allt är bara tomt. Varför skall den svenska sjukvården vara så svår. Varför inte se till individen..

Här kommer hösten



Här glider hösten sakta förbi...

God morgon..

Hej då var det morgon igen. Och man sitter framför jobbdatorn med kaffe bredvid mig. Dags att starta dagen. Men tankarna är lite någon annanstans.

Mina tankar är hos min far som ligger inne för fjärde gången på 3 månader och läkarna verkar inte hitta något. det enda som positivt är att läkarna säger att det inte är ordet som jag inte vill ta i min mun. Och detta kan dem säga för att hans värden inte är SÅ dåliga men dem är tillräckligt dåliga för att tvingas läggas in.

Men det finns ingen av läkarna som kan säga vad det är han drabbats av. Iallafall inget nytt som vi inte redan vet. Vi vet att han har en stomi som krånglar, vi vet att han är infektionskänslig.... Men det vi inte vet och vi vill veta är VAD är det för infektioner han drabbas av.

Julklapps Shopping...

Det börjar sakta men säkert närma sig jul och stressen och paniken över julklappar. Här nedan finns en bred blandning av länkar som du kan kika på när det gäller julklappsshopping. Så varför inte få en stressfri November och December... Slå nu till...
 

Då sitter man här....

Hej igen.

Tillbaka efter morgonens kaos. Det som hände fick inte hända igen. Men nu har det hänt och det är bara att göra det bästa av situationen. Pappa har åkt in till sjukhuset igen och vi vet inte hur länge han blir kvar denna gång.

Läkarna säger att han fått en infektion i kroppen igen och det vet inte var den kommer ifrån. Det är inte konstigt att man börjar fundera om det finns något där som läkarna inte hittar. Jag vill helst inte ta ordet i min mun. För jag vet vad det innebär men vad skall man göra. På samma gång vill man ju inte måla fan på väggen. eller agera hypokondriskt.

Men man hade kanske uppskattat att få lite stöd från familjen men ack nej. Hon har ju varit med om detta tidigare och under en längre period. Så hon är lite trött på tjatet . Men jag skulle ställa upp för henne, Då kan jag tycka att hon kan ställa upp för mig.

Men nu är det snart dags att lämna kaoset hemma och fundera på hur fortsättningen av dagen kommer att vara. Man skall till jobbet och försöka jobba av några timmar för att sedan hem och sova i typ 4 för att sedan återkomma till jobbet för att jobba av ytterligare 7 timmar.

Så vi får väl se hur kroppen mår efter ett sådant maraton.

God morgon....

God morgon eller morgon är det iallafall. Regnet står som spön i backen och kroppen mår skit...

Återkommer under dagen om hur det ser ut...

Då var man vaken....

Då var man vaken. Eller rättare sagt man fick ett brutalt uppvaknande när man kommer till jobbet. Precis när man sätter sig ned för att logga in så brakar helvetet lös.

Då var det stopp i trafiken mellan Öxnered och Uddevalla. Men nu ca en timme senare och 40 kast med personalen så kan man med råge ta sin morgon kaffe.

Nu är det dags att skriva lite här för att se hur landet ligger. Men den stora frågan vi alla ställer oss på jobbet är..... Hur kommer jul på Liseberg att vara.

Ensam är stark ???

Här sitter man på jobbet inloggad och alldeles ensam, Stort kontorslandskap och bara en lampa som lyser. Och jag vill säga med en gång att det inte är flitens lampa som lyser utan min lampa över skrivbordet. Så nu återstår frågan är ensam stark ?

Jag skulle inte vilja påstå att ensam är stark men ensam kan vara jävligt envis. Och på så sätt övervinna det mesta men jag hoppas att mina kollegor snart dyker upp. Detta borde dem göra inom en timme eller så.

För att avhandla alla mindre begåvade människor som tror att dem vinner något när dem muckar med polisen eller ordningsvakter. Er har jag inte mycket för. Vi som i våran lunk tar oss till jobbet alla timmar på dygnet orkar inte med er som bråkar eller förstör ordningen på andra sätt. Så skall ni störa gör det INTE när jag skall åka till jobbet.

Arran Amarone Cask

Pris
Prissättningen för denna whisky är 549 kr på systembolaget och den har beställningsnummer 84308
 
Smak
Här finner du en påtaglig samk av brändmandel, du finner också toner av kola och fudge. 
 
Eftersmak
Här kommer den verkligen till sin rätt. Smaken sitter i en lagom stund. Den finns där medans du funderar på vad du egentligen tycker om den. Eftersmaken berstår av malet kaffe och en väldigt tydlig eftersmak av brända mandlar.
 
Doft
Här doftar det! Speciellt tilltalar det dig om du gillar Amarone. Finns en ton fuktig sommar morgon. Det luktar ung och fräsch, om man nu kan säga så om en whisky som är lagrad.
 
Kommentar
 
Jag fann den här whiskyn under en provning på Göteborgs öl och whisky mässa. Och blev kär, det var kärlek vid första ögonkastet. Detta är en whisky som kombinerar dem två goda dryckerna. Tar det bästa från Amarone vinet och mixtrar i hop detta med en bra whisky som ger både smak och karaktär. Jag måste säga att detta är ett av mina bästa köp till min "samling"
 

Whisky rekommendationer

Som en ny liten detaltj här på bloggen kommer jag presentera olika whisky som jag tycker är värda sina pengar. Det kommer säkert en och annan som inte är värda sina pengar som jag vill varna er för.
 
 

Morgonstund har guld i mun.

Jag gillar allt som ofta detta utryck eftersom jag är eller rättare sagt alltid har varit en morgonpigg människa. Men nu känns det som åldern börjar ta ut sin rätt. För bara över en natt så har man tappat all pigghet på morgonen, är i och för sig även trött på kvällen.

Men nu när man sitter här på jobbet och funderar på hur dagen skall bli. Jag känner egentligen inte för att jobba men vad gör man inte för brödfödan. Eller vad man skall säga.
Jag önskar bara att jag hade en universal lösning på hur man får livet och fungera. För just nu känns det som man inte fungerar alls. Jag är trött, sur och grining…. Hmmm funderar på om jag håller på att bli gubbe.

Fast om jag skall bli gubbe, så tänker jag vara stolt gubbe och skaffa mig käpp och flint … Ha nu en bra dag …. Kommer säkert fler inlägg i dag .

Morgon

Jag vet att man inte skall vara långsint eller så, men ibland blir jag bara lite trött på människor. Jag önskar att fler människor står för vad dem gör eller vad dem vill göra. Och inte ändra sig i sista minuten.
Jag menar om någon kommer och frågar en sak, och jag svarar ja. Så gör jag ju inte det utan att kollat upp vad det gäller först. Men alla kanske inte är som jag och funderar innan man svarar.
Uppspelad situation från morgonen på jobbet.

(Tågvärden) Ny påstigna
(Resenären) Jag måste till jobbet men jag har inga pengar och jag är försenad.
(Tågvärden) men du måste ha en giltig biljett annars måste du gå av tåget.
(Resenären)Det tänker jag inte göra. Jag är försenad och måste till jobbet.
(Tågvärden) Då ringer jag polisen som får eskortera dig av tåget för har du ingen biljett får du inte åka med.
 
Då sätter sig resenären demonstrativt ner och vägrar flytta på sig. När lokföraren kommer och försöker prata med resenären väljer han att springa mot resenären som i sin tur springer ner lokföraren som tappar balansen och hamnar i knät på en annan resenär. Det blir lite tumult och plötsligt står kunden och lokföraren som två tuppar och muckar med varandra. När känslorna svalnat av väljer kunden att gå ut genom tåget för att mötas av polisen.
Där skriker personen att han blivit misshandlad och att han skall anmäla alla som jobbar på tåget.

Lägg om lånen !

Är du i en situation där du behöver lägga om lånen besök då 

Pengar.....

Varför alltid denna jakt på pengar.. Just nu har jag hamnat i en situation som gör att jag måste få in ca 3000 kr per månad frammåt. Jag vet inte inte hur jag skall göra men det får helt enkelt lösa sig. Så är det någon där ute som vill säga hur jag skall göra så blir jag glad.
 
Men jag vet också att det handlar inte om att bli rik på en kväll eller natt , utan ett långsiktigt arbete mot framgång och jag undrar finns det verktyg och förutsättningar för att göra detta ?
 
 

Hösten

 Hösten är här och nu kommer känslorna för att bara vilja försvinna men vad skall man göra åt det, det finns inget. Det finns bra saker med hösten men jag tror att jag har aldrig fått uppleva dem. Ju mer jag inser att det är höst så kommer jag närmare en lösning. 
  Hösten
Med mörkret kommer känslan, känslan av ensamhet, En 
känsla som växer sig starkare för varje dag som 
går.
Ljuset blir mindre men starkare på samma gång, dem blir intensivare och starkare men på samma gång
svagare.
 Själen blir svagare och svagare och jag ser hur ljuset i tunneln blir mindre och mindre. Jag önskar att min röst orkade
skrika, men 
orken finns ej där.
 
 
 
 

Tandläkaren

Alla människor kan relatera till tandläkaren. Det är antigen något positivt eller negativt.  Men allt som ofta har man ett mindre bra minne av att besöka tandläkaren. Men jag tycker att dem har fått ett oförskämt dåligt rykte eller vad man skall säga.

 

Jag vill däremot dela ett minne när jag var hos tandläkaren. Jag tror jag var kanske någonstans mellan 18-25, och jag har alltid gillat gå till tandläkaren. Så det dags för att gå dit igen och jag satt i väntrummet och väntade på att det skulle bli min tur. Plötsligt kom en flicka springande ut från ett av undersökningsrum med gråten i halsen och en blick som var hemsk att se. Efter denna tjej kom en tandläkare och satte sig med henne och dem satt och prata och man såg att hon sakta med säkert fick tillbaka färg i ansiktet och modet att gå tillbaka.

 

Det är vad jag kallar en bra tandläkare som tar sig tid att bry sig om sina patienter och verkligen vill att alla skall vara nöjda med sin ”behandling”

 

Jag vill därför tipsa alla om en klinik som erbjuder det som jag beskriver. Det är Dagnekliniken, där tar dem hand om sina patienter. 

Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus